De KNVB podcast: IEDER KIND IS UNIEK! HOE GA JE OM MET VERSCHILLEN?

Het is niet voor niets dat Foppe de Haan geëmotioneerd raakte toen Matthijs van Nieuwkerk in het programma ‘Matthijs gaat door’ de volgende vraag stelde: welke trainer staat je nog nauw aan het hart Foppe? ‘’Er was een trainer, die meer dan een trainer was.’’

Een kind is veel meer dan alleen een jeugdvoetballer die iedere week met veel plezier het voetbalspel speelt. Iedereen is verschillend en uniek, hoe ga je daar als trainer en ouder mee om? Pjotr van der Marel gaat op zoek naar een antwoord en doet dat samen met zijn sidekick Nathan Rutjes en tafelgasten Tim Koning Sportpsycholoog bij YAAP en auteur De Talentformule) & Roos Brouwer (Voetbalontwikkeling KNVB).

Verschillen in een team zijn altijd aanwezig, interessant en uitdagend! Hoe benut je als trainer deze verschillen in je begeleiding tijdens trainingen, wedstrijden en andere momenten? Hoe zorg je ervoor dat alle spelers aandacht krijgen en zich kunnen ontwikkelen? Dit vraagt na bewustwording van dit gegeven, om diverse competenties van de trainer over het begeleiden van spelers.