Over MYF

Het Platform

De MYF beweging is ontstaan uit een gepassioneerde groep specialisten die actief zijn in de voetbalwereld en de handen ineen hebben geslagen om het plezier en de mentale gezondheid van (jeugd)voetballers te waarborgen. Mind Your Football streeft naar een cultuuromslag waarin taboes worden doorbroken, er herkenning, erkenning en acceptatie is voor het sociaal-emotionele aspect van de sport en mentale sportbegeleiding omarmd wordt.

Getalenteerde jonge sporters hebben baat bij optimale ondersteuning van hun club, trainer en ouders: wij staan voor pedagogisch opleiden, uitsluiting van discriminatie en racisme en scouting tot twaalf jaar beperken naar de wensen van het kind. Zo levert Mind Your Football als kennisplatform meer ondersteuning om de sport vooruit te helpen.

Sporten kan zonder ongezonde prestatiedruk, sociale uitsluiting, pesten en discriminatie. Daarom zetten wij ons in om spelers en alle mensen die bij hen betrokken zijn te helpen met kennis en daadkracht. Met plezier komt de prestatie vanzelf.

De experts achter Mind Your Football

Marjorie Esajas

“Discriminatie en racisme pak je aan door eerst het bewustzijn te vergroten dat het altijd en overal gebeurt”

Tim Koning

“The need for progress can be the enemy of enjoying the process”

Frank Abbenhuis

“Topsportouders bedrijven topsport in gezinsmanagement”

Jan-Pieter Tuininga

“Zorg voor welzijn en behoefte van het sportende kind”

Tim Choy

“Clubs scouten steeds vaker op jonge leeftijd, terwijl onderzoek aantoont dat het niet te voorspellen is”

Rory de Groot