Tim Koning

Tim Koning is actief als sportpsycholoog bij YAAP en founder van de huiswerkbegeleiding Haarlem Bijdeles. Hij behaalde twee bachelors en rondde de master Sport- en prestatiepsychologie af. Bij beide bedrijven draait het om de ontwikkeling van 'talent'. En daar is zijn zoektocht ook begonnen.

Expertises:
Sport, psychologie en talentontwikkeling

Contact:
LinkedIn
yaap.eu

“Wat is talent? Wat roept talent bij mij op? Wat wil en kan ik? En wat maakt dat ik de dingen die ik leuk vind blijf doen? In mijn eigen zoektocht kwam ik via de Vrije School, de Johan Cruyff University en de Universiteit van Amsterdam uit bij mijn passies: de ontwikkeling van mensen en sport. Ik geloof heilig dat we meer ruimte mogen maken voor de ontwikkeling van het kind en dat we kinderen (te) vaak onderschatten.

Plezier is de brandstof voor continuerende prestaties, wanneer je weet uit welke bronnen jij plezier haalt dan weet je ook wanneer je op de 'juiste' plek zit en dat gaat vaak op gevoel. Plezier zonder uitdaging is frivoliteit, uitdaging zonder plezier is een sleur. Wanneer wij de controle durven loslaten, komt er ruimte voor groei.”

Tim is auteur van het boek “De Talentformule’, dat uitgegeven is in mei 2021. Daarin ligt een centrale rol voor plezier bij talentontwikkeling. In zijn werkzaamheden is hij op verschillende niveaus bezig, van het begeleiden van individuen en teams tot aan het schrijven en implementeren van beleid binnen verenigingen en/of bonden. En dat alles binnen het thema talentontwikkeling.