Frank Abbenhuis

Van kinds af aan speelt voetbal een belangrijke rol in het leven van Frank. Hij was vier toen hij zijn eerste stappen op het voetbalveld in de provincie zette. Daar werd hij omringd door talenten, waar hij zelf vooral een harde werker was. In zijn pubertijd kreeg hij de ruimte om alles te doen wat een puber hoort te doen. Naar zijn idee in tegenstelling tot zijn voormalige teamgenoten.

Expertises:
Sport en gezin

Contact:
LinkedIn
frank-coacht.nl

“Na mijn actieve voetbalcarrière, die ik noodgedwongen al vroeg heb moeten beëindigen, ben ik mij twintig jaar geleden, zowel maatschappelijk (werk) als sportief (voetbal) gaan richten op het begeleiden en coachen van jeugd. Dat deed mij wederom terugdenken aan mijn voormalige, getalenteerde teamgenoten, De kind- en puberjaren zijn essentieel om een eigen identiteit te ontwikkelen. Steeds vaker kwam ik in contact met talenten uit de sport die, om wat voor reden dan ook, hun “gedroomde” carrière hebben moeten beëindigen en erachter kwamen dat ze zo ontzettend veel gemist hebben in deze belangrijke fase van hun leven en nu op zoek zijn naar hun ware identiteit. Met alle gevolgen van dien.”

Sinds 2016 combineert Frank de maatschappelijke- en sportieve jeugdontwikkeling met elkaar. Als freelancer geeft hij kinderen, (jong-) volwassen en het gezin advies, begeleiding en coacht hij hen voor, tijdens en na het verblijf in de jeugdafdeling van Betaald Voetbal Organisaties of andere sportacademies. Daarnaast adviseert, begeleidt en coacht hij, leiders, trainers en (sport)bestuurders op het pedagogische vlak en maakt hij hen bewust van hun rol ten opzichte van de (jeugd)speler en ouder(s).