Tim Choy

Tijdens zijn jeugdopleiding bij een profvoetbalclub miste hij begeleiding op het mentale, emotionele en sociale vlak. Als 15-jarig talent werd Tim doorgeschoven naar het hoogste jeugdteam (Onder-19) en kwam in een keiharde omgeving terecht met een trainer die alleen aan winnen dacht.

Expertises:
Sport en individuele begeleiding

Contact:
LinkedIn
maradata.nl

“Ik speelde weinig, kon mij sociaal niet goed weren en raakte steeds meer geïsoleerd. Voor mijn gevoel werd ik een boksring ingegooid, zonder dat iemand mij leerde hoe te boksen. Met als gevolg dat ik mij niet kon verdedigen en de ene na de andere mentale tik kreeg. Dat deed pijn en gaf ook een hulpeloos gevoel. Het plezier verdween en uiteindelijk ben ik midden in een winterstop, na het zoveelste akkefietje, gestopt met voetbal. De vlam die altijd brandde voor voetbal was als een kaars uitgedoofd.

Nu dertig jaar later wil ik jeugdspelers vaardigheden meegeven zodat ze beter met de schaduwkanten van topsport om kunnen gaan, zoals kritiek, teleurstelling, tegenslag, concurrentiestrijd, blessures, vormverlies en ruzies. Ik heb een scan gebouwd waarmee ze inzicht kunnen krijgen in hun mentale gesteldheid en vaardigheden. Dit moet jeugdspelers bewustwording opleveren waarom ze reageren zoals ze reageren en een vertrekpunt worden vanwaar ze een positieve gedragsontwikkeling kunnen doormaken.”

De scan geeft topsportbegeleiders meer informatie om jeugdspelers te ondersteunen in gedragsontwikkeling. Door de scan op grote schaal aan te bieden hoopt hij zoveel mogelijk jeugdspelers te geven wat hij zelf miste en waar ze hun hele leven profijt van kunnen hebben. Daarnaast begeleidt Tim ook jeugdspelers om ze technieken aan te leren waarmee ze de hele wereld aankunnen en vrijwel elk probleem kunnen oplossen.